Росія заробляє на енергоресурсах більше, ніж до війни – Держдеп

Читать на русском
На сьогоднішній день росія заробляє на експорті енергоресурсів більше, ніж до початку повномасштабної війни проти України.

На сьогоднішній день росія заробляє на експорті енергоресурсів більше, ніж до початку повномасштабної війни проти України.

Про це повідомляє Reuters.

Як заявив старший радник із енергетичних питань Держдепу США Амос Хохштайн, зростання цін на енергоносії на світовому ринку компенсує санкції Заходу.

«Я не можу цього заперечувати», - відповів він на запитання підкомітету Сенату по Європі та співпраці в галузі регіональної безпеки про те, чи заробляє росія зараз більше на продажу сирої нафти та газу, ніж до початку війни.

Видання пише, що США та ЄС домовилися про заборону імпорту російської нафти. Ці кроки негативно позначилися на її продажу, проте призвели до зростання світових цін. За словами Хохштайна, зростання попиту на нафту після пандемії COVID-19 виявилося набагато вищим, ніж будь-хто передбачав.

Водночас росія наростила продажі нафти Індії та Китаю. Хохштайн також високо оцінив санкції ЄС на страхування танкерів із російською нафтою.

«Ми хотіли б подивитися, як ми можемо використати ці санкції, щоб вплинути на ширший ринок за межами США та Європи, щоб ніхто не наживався», - додав він.

Раніше ми писали, що Україна домовляється про імпорт зрідженого газу з США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: