У МЗС Британії закликали притягти путіна до відповідальності за анексію територій

Читать на русском
Британія ніколи не визнає спроби захопити територію силою, і виступає за притягнення президента росії володимира путіна до відповідальності за його жорстокість.

Британія ніколи не визнає спроби захопити територію силою, і виступає за притягнення президента росії володимира путіна до відповідальності за його жорстокість.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Британії у Twitter.

«Незаконна анексія росією території України та її напади на цивільне населення, що тривають, є кричущим порушенням міжнародного права. Ми ніколи не визнаємо спроби силового захоплення території. Ми притягнемо путіна до відповідальності за його жорстокість», - йдеться у повідомленні.

Також прем'єр-міністр Британії Ліз Трасс під час виступу на щорічній конференції правлячої Консервативної партії у Бірмінгемі заявила, що Україна переможе й що жодна мирна угода не має бути ціною української території.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

«Український народ бореться не лише за свою безпеку, а й за всю нашу безпеку. Це боротьба за свободу та демократію в усьому світі. Незаконна анексія путіним української території є лише останнім актом у його кампанії щодо підриву демократії та порушення міжнародного права», - зазначила вона.

За словами Трас, не слід піддаватися тим, хто хоче укласти угоду з росією, що торгує українською землею, оскільки «вони пропонують заплатити життям українців за ілюзію миру».

«Ми стоятимемо з нашими українськими друзями, хоч би скільки часу це тривало. Україна може перемогти. Україна має перемогти. І Україна переможе», – наголосила вона.

Нагадаємо, 5 жовтня президент росії володимир путін підписав закони про анексію Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

30 вересня путін оголосив про анексію чотирьох областей України. Донецьку та Луганську області росія анексувала в адміністративних межах 2014 року, а щодо Запорізької та Херсонської областей у кремлі ще не визначилися.

Євросоюз та США засудили дії росії. Псевдореферендуми на окупованих територіях та анексію поки визнала лише Північна Корея.

Учора президент України Володимир Зеленський визнав нікчемними укази путіна щодо визнання «незалежними» Криму, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: