Які пенсійні посвідчення додадуть у «Дію»: відповідь Мінцифри

Читать на русском
Через кілька тижнів у додатку Дія стане доступним пенсійне посвідчення. В якому разі воно підтягнеться автоматично.

Через кілька тижнів у додатку «Дія» стане доступним пенсійне посвідчення. Підтягуватимуться автоматично посвідчення за віком та інвалідністю.

Про це повідомив керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік під час брифінгу 17 серпня.

Виплати ВПО: у Мінцифри запевнили, що всі заявки з «Дії» опрацюють і люди отримають грошіВиплати ВПО. Ті, хто подавали заявку через Дію і не отримали грошей, отримають їх пізніше. Зараз обробляють частину заявок, що залишилася.

«Я думаю, що тиждень-другий і ми зможемо закінчити тестування пенсійних посвідчень та зробити цей документ доступним для всіх, хто має його. Сюди увійде кілька умовностей. Перше – це те, що це будуть пенсійні посвідчення за віком, вони підтягуватимуться автоматично. (Для підтягування - ред.) пенсійних посвідчень щодо інвалідності або вислуги років потрібно буде перегортати список документів до кінця, там у нас завжди є кнопка додати документ і також ми підтягнемо після запиту додаткового», - розповів Банік.

За його словами, у додатку відображатимуться посвідчення, видані після 2017 року. Щоб у «Дії» з'явилися посвідчення, видані раніше, потрібно буде звернутися до Пенсійного фонду та обміняти старе посвідчення-книжечку на документ нового зразка.

Нагадаємо, у Мінцифри розповіли, які ще послуги з'являться у «Дії».

У Мінцифри запевнили, що всі заявки з «Дії» щодо виплат для ВПО опрацюють і люди отримають гроші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: