Суд призначив до розгляду справу правоохоронців з Івано-Франківщини

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив підготовче засідання у справі за обвинуваченням двох правоохоронців у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням старшого оперуповноваженого управління СБУ в Івано-Франківській області Віталія Рака та заступника начальника слідчого відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Василя Приймака в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 30 вересня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 17 березня 2022 року за № 52022000000000062 за обвинуваченням (Віталія Рака – ред.) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369, ч. 3 ст. 368 КК України, (Василя Приймака – ред.) у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України, на 16:00 5 жовтня 2022 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, у квітні 2022 року НАБУ і САП викрили їх у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вчинення слідчих і процесуальних дій стосовно підозрюваного у кримінальних провадженнях за фактами незаконного зберігання та збуту наркотичних засобів. Зокрема, йшлося про можливий вплив на суддів при зміні запобіжного заходу – за це правоохоронці вимагали 9 тисяч доларів, та можливу зміну підслідності, яку «оцінили» у 15 тис. дол. Їх викрили «на гарячому», під час одержання чергового траншу неправомірної вигоди у 10 тис. дол.

Окрім надання неправомірної вигоди, з метою штучного створення правових підстав для зміни підслідності в одному з кримінальних проваджень, підозрюваний мав фактично підкинути в заздалегідь визначене викритими правоохоронцями місце в житлі його спільника психотропну речовину амфетамін, що потягло б за собою подальше незаконне притягнення особи до кримінальної відповідальності. Нещодавно САП направила цю справу до суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: