ДБР затримало колишнього харківського правоохоронця, який допомагав військам рф

Читать на русском
Українські органи правопорядку затримали колишнього правоохоронця, який займався допомогою окупантам на Харківщині.

Державне бюро розслідувань спільно з Харківською обласною прокуратурою затримали в Харкові колишнього працівника органів правопорядку, який підтримував і допомагав збройним силам російської федерації в селищі Шевченкове Куп'янського району Харківської області.

Про це повідомляють прес-служби ДБР і прокуратури.

«Працівники ДБР викрили колишнього правоохоронця, який у березні добровільно почав співпрацювати з представниками збройних формувань агресора. У тимчасово окупованому селищі Шевченкове Куп'янського району він агітував громадян України вступати до лав так званої місцевої окупаційної поліції. Також допомагав російським військовим відновлювати та ремонтувати їхню техніку», – інформує ДБР.

Як стверджує прокуратура Харківщини, підозрюваний згодом повернувся до Харкова і переховувався в будинку своїх знайомих, де його і затримали правоохоронці. Йому повідомили про підозру у державній зраді вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай назвав кількість затриманих колаборантів і зрадників у Лисичанську. Раніше на в'їзді до Києва затримали фаната «русского міра» з Горлівки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: