САП скерувала до суду справу франківських правоохоронців

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку закінчили розслідування справи двох правоохоронців з Івано-Франківська і скерували її до суду.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за обвинуваченням працівників Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області та Головного управління Національної поліції в цьому ж регіоні у вимаганні та одержанні 10 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурором САП закінчено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно старшого оперуповноваженого УСБ України в Івано-Франківській області та одного з посадовців слідчого відділу СУ ГУНП цієї ж області, яких у квітні 2022 року викрили на одержанні неправомірної вигоди», – інформує прокуратура.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про старшого оперуповноважений УСБУ в Івано-Франківській області Віталія Рака. Разом з ним підозрюють заступника начальника слідчого відділу слідчого управління ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, у квітні 2022 року НАБУ і САП викрили їх у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вчинення слідчих і процесуальних дій стосовно підозрюваного у кримінальних провадженнях за фактами незаконного зберігання та збуту наркотичних засобів. Зокрема, йшлося про можливий вплив на суддів при зміні запобіжного заходу – за це правоохоронці вимагали 9 тисяч доларів, та можливу зміну підслідності, яку «оцінили» у 15 тис. дол. Їх викрили «на гарячому», під час одержання чергового траншу неправомірної вигоди у 10 тис. дол.

Окрім надання неправомірної вигоди, з метою штучного створення правових підстав для зміни підслідності в одному з кримінальних проваджень, підозрюваний мав фактично підкинути в заздалегідь визначене викритими правоохоронцями місце в житлі його спільника психотропну речовину амфетамін, що потягло б за собою подальше незаконне притягнення особи до кримінальної відповідальності. Нещодавно ВАКС прискорив передачу до суду цієї справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: