ВАКС розпочав розгляд справи франківських правоохоронців

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив на 30 вересня підготовче засідання з розгляду обвинувального акту щодо двох правоохоронців.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд 30 вересня розпочав розгляд обвинувального акту стосовно старшого оперуповноваженого управління СБУ в Івано-Франківській області Віталія Рака та заступника начальника слідчого відділу слідчого управління Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області Василя Приймака.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 28 вересня, повідомляє «Слово і діло».

Справу слухатиме головуючий суддя Тимур Хамзін, судді Сергій Мойсак і Віра Михайленко.

Нагадаємо, у квітні 2022 року НАБУ і САП викрили їх у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вчинення слідчих і процесуальних дій стосовно підозрюваного у кримінальних провадженнях за фактами незаконного зберігання та збуту наркотичних засобів. Зокрема, йшлося про можливий вплив на суддів при зміні запобіжного заходу – за це правоохоронці вимагали 9 тисяч доларів, та можливу зміну підслідності, яку «оцінили» у 15 тис. дол. Їх викрили «на гарячому», під час одержання чергового траншу неправомірної вигоди у 10 тис. дол.

Окрім надання неправомірної вигоди, з метою штучного створення правових підстав для зміни підслідності в одному з кримінальних проваджень, підозрюваний мав фактично підкинути в заздалегідь визначене викритими правоохоронцями місце в житлі його спільника психотропну речовину амфетамін, що потягло б за собою подальше незаконне притягнення особи до кримінальної відповідальності. Нещодавно САП направила цю справу до суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: