СБУ завершила досудове розслідування щодо ватажка бойовиків Ігоря Безлера

Читать на русском
Відповідно до Закону Безлеру за його дії загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі, або довічне ув'язнення
Ігор БезлерВідкрите джерело

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо одного з найбільш відомих ватажків терористичних угруповань псевдореспубліки «ДНР», громадянина Росії Ігоря Безлера.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, держбезпека вже направила до суду обвинувальний акт за фактом організації незаконного збройного формування, масових вбивств і жорстокого поводження з цивільним населенням.

Як гинули найвідоміші ватажки «ДНР» та «ЛНР»Загадкова смерть безлічі лідерів терористів з 2015 по 2018 роки викликає масу питань, відповісти на які складно, але можна - якщо знати, де шукати відповіді

У червні 2014 року Безлер очолив в окупованій Горлівці групу бойовиків. Разом з ними він викрав і катував місцевого підприємця, після чого вбив. Така ж доля спіткала рядового з батальйону патрульної служби міліції особливого призначення. Ці дії кваліфіковані за ч.3 ст. 27 і ч. 1, ч. 2, ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відповідно до закону Безлеру загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі, або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, в тимчасово окупованій Горлівці Донецької області вранці 15 лютого підірвали місцевого «комбата народної міліції» Сергія Попова (відомого як «Довгий» і «Дуремар»), який входив в близьке оточення сепаратиста Ігоря Безлера «Біса».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: