СБУ повідомила про підозру бойовику «ДНР», який брав участь у тортурах в «Ізоляції»

Читать на русском
Служба безпеки України встановила бойовика ДНР, який катував українських військових і мирних громадян у незаконній донецькій в'язниці окупантів Ізоляція.
ssu.gov.ua

Служба безпеки України встановила бойовика «ДНР», який катував українських військових і мирних громадян у незаконній донецькій в'язниці окупантів «Ізоляція».

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Зазначають, що СБУ задокументувала злочинну діяльність бойовика так званої «МДБ ДНР». Чоловіка звинувачують в тортурах і знущаннях з українських військових і мирних громадян, що є порушенням законів і звичаїв війни.

«У ході слідства встановлено, що злочини бойовик скоював у Донецькій в'язниці «Ізоляція». Керував «установою» його кум на прізвисько «Палич». Його затримали в Києві у листопаді минулого року», – додають у повідомленні.

Бойовику заочно повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років. Вирішується питання про оголошення злочинця в розшук.

Нагадаємо, Приморський районний суд Маріуполя у середу, 10 листопада, заарештував затриманого колишнього начальника в'язниці донецьких бойовиків «Ізоляція» Дениса Куликовського на прізвисько «Палич».

Слідчі Нацполіції та прокуратура понад рік розслідували злочини у донецькій в'язниці «Ізоляція». Крім затриманого Дениса Куликовського, встановлено й інших причетних до тортур військових.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: