Злочини армії рф: з'явилися подробиці про тортури студентів зі Шрі-Ланки

Читать на русском
У Харківській області російські окупанти зазнавали тортур іноземних студентів, які навчалися в Куп'янську.

У Харківській області зафіксовано черговий злочин російської армії - окупанти катували іноземних студентів, які навчалися у Куп'янську.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора України.

Катівня в Куп'янську: в камерах окупанти утримували по 400 осіб, замість 140 – СБУПравоохоронці розслідують факти незаконного утримання людей у ​​катівні в Куп'янську - у камерах, розрахованих на 140 осіб, утримували по 400 чоловік.

Так, кілька громадян Шрі-Ланки до початку повномасштабного вторгнення рф навчалися в медичному коледжі в Куп'янську, де проживали разом зі своїми родичами.

«Рятуючись від окупації, у березні 2022 року семеро громадян Шрі-Ланки пішки пішли до Харкова, проте по дорозі їх затримали російські військові. Окупанти відвезли іноземців до агрегатного заводу у Вовчанську, розмістили їх у камери та утримували протягом 4 місяців. Весь цей час військові ЗС рф знущались над людьми: виривали їм нігті, піддавали фізичному та психологічному насиллю», - йдеться у повідомленні.

12 вересня співробітники прокуратури та поліції виявили у звільненому місті полонених іноземців. Їх забезпечили житлом та харчуванням.

Нагадаємо, катівні окупантів були знайдені в Ізюмі, Куп'янську і Балаклії.

В Ізюмі також знайшли масові поховання людей – 450 могил у лісі. На місці вже розпочалася ексгумація тіл. ООН заявила про готовність направити місію до Ізюму на місце поховань.

Президент Володимир Зеленський заявив, що російські окупанти повторили в Ізюмі звірства, які чинили у Бучі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: