З полону бойовиків «ДНР» визволили декілька десятків українців

Читать на русском
Їх більше трьох місяців незаконно утримували на території колишньої виправної колонії №120 в окупованому селі Оленівка на Донбасі.
facebook.com/tetiana.pechonchyk

З полону псевдореспубліки так званої «ДНР» визволили 32 водіїв-волонтерів, що возили гуманітарну допомогу із Запоріжжя до окупованого Маріуполя.

Про це повідомляє голова правління «ZMINA. Центр прав людини» Тетяна Печончик.

Як повідомляється, волонтерів більше трьох місяців незаконно утримували на території колишньої виправної колонії №120 в окупованому селі Оленівка на Донбасі.

Згідно зі словами Печончик, родичі полонених довгий час не заявляли публічно про їхнє викрадення, оскільки боялися, що розголос може зашкодити. Однак зрештою в травні наважилися.

«До затриманих застосовували тортури, камери були переповнені, їжі та води не вистачало, а від в’язнів вимагали грошей, щоб «покращити умови перебування». Там їх збиралися судити за «законодавством» т.зв. «ДНР» за частиною 2 статті 233 («Участь у терористичному угрупуванні»), яка передбачає позбавлення волі строком від 5 до 10 років та штраф», - йдеться в її повідомленні.

Зазначається, що у списку волонтерів, яких намагалися звільнити, було 33 імені. 15 липня стало відомо про звільнення 32 водіїв-волонтерів. Один з них, Сергій Тарасенко, досі перебуває в полоні.

Нагадаємо, що 12 липня, в окупованій Херсонській області під час спецоперації з полону визволено п'ятьох українців.

Тоді ж між Україною та росією відбувся черговий обмін тілами загиблих військовослужбовців. Вдалося повернути 30 загиблих українців.

29 червня відбувся найбільший від початку війни обмін полоненими з росією. Було звільнено 144 українських військових, серед них 95 захисників «Азовсталі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: