У Маріуполі затримали сепаратиста з «групи Безлера»

Читать на русском
Контррозвідка СБУ затримала в Маріуполі бойовика з групи Безлера, причетного до тортур військових і мирного населення на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Контррозвідка СБУ затримала в Маріуполі бойовика з «групи Безлера», причетного до тортур військових і мирного населення на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у вівторок, 2 червня.

«Оперативники встановили, що у 2014 році житель Маріуполя добровільно приєднався до терористичної групи російського диверсанта, підполковника військової розвідки РФ Ігоря Безлера. У терористів він відповідав за так званий інформаційний блок і займався антиукраїнською пропагандою», – йдеться в повідомленні.

За завданням Безлера затриманий був присутній на допитах і знущаннях над військовополоненими і заручниками, яких утримували в приміщенні колишнього Горлівського управління із боротьби з оргзлочинністю міліції.

«Вибиті «зізнання» він фіксував на камеру і розміщував на сайтах «ЛНР-ДНР» і в соцмережах. Часто ці кадри використовували російські ЗМІ для створення пропагандистських сюжетів», – зазначили в СБУ.

Крім того, сепаратист зі зброєю принижував полонених, змушував їх виконувати різні господарські роботи. У 2015 році, коли між сепаратистами почалися «розбірки» за сфери впливу, він «злякався за своє життя і втік на мирну територію України».

«Нещодавно силовики виявили зловмисника в Маріуполі. Свідки подій 2014 року в Горлівці впізнали в ньому підручного Безлера. Під час обшуків за місцем проживання в терориста вилучено матеріали, які долучені до доказової бази справи», – розповіли в спецслужбі.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених статтею про участь у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Раніше контррозвідка СБУ затримала чергового бойовика так званої «ЛНР», який шість років переховувався в Росії від українських правоохоронців.

Також СБУ затримала двох учасників групи Валерія Бергмана на прізвисько Німець, причетної до низки диверсійних актів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: