Верховний суд підтвердив тюремний вирок колишньому оперу СБУ

Читать на русском
Касаційна інстанція залишила без задоволення скаргу сторони захисту на обвинувальний вирок уже засудженому експрацівнику спецслужби.

Верховний суд підтвердив вирок колишньому оперуповноваженому Вишгородського міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області Ростиславу Харченку, якого засудили за хабарництво до 5,5 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«21 вересня 2022 року Касаційний кримінальний суд Верховного Суду залишив без змін вирок Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 07.02.2022, яким колишнього оперуповноваженого Вишгородського міжрайонного відділу Головного управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області Р. Харченка засуджено до реального позбавлення волі. Верховний Суд погодився з доводами прокурора САП та своєю постановою підтвердив законність вироку суду апеляційної інстанції», – інформує САП.

Як встановив суд, Харченко, який на момент скоєння злочину займав посаду опера СБУ, запропонував комерційної компанії допомогу в поверненні обладнання для обробки бурштину та 55 кг бурштинової сировини, вилучених під час обшуку в липні 2016 року. Для цього він погодився вплинути на слідчого в кримінальному провадженні, в межах якого і вилучили обладнання. В обмін СБУшник зажадав від підприємців 50 тисяч доларів за власні «послуги».

Нагадаємо, 9 липня 2021 року ВАКС визнав Харченка винним у зловживанні впливом і засудив його до 4 років позбавлення волі. Водночас судді виправдали його від обвинувачення в одержанні неправомірної вигоди. Саме тому прокурор САП подав апеляційну скаргу. Пізніше АП ВАКС збільшила покарання для Харченка до 5,5 років позбавлення волі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: