2 роки колонії: Верховний суд підтвердив вирок волинському судді у відставці

Читать на русском
Верховний суд ухвалив рішення про не зміну вироку волинському судді у відставці, якого засудили до позбавлення волі за зловживання.

Верховний суд підтвердив законність вироку судді Ковельського міськрайонного суду Волинської області у відставці Олега Василюка, якого засудили до двох років позбавлення волі за зловживання впливом.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«6 липня 2022 року Касаційний кримінальний суд Верховного суду постановив залишити без змін ухвалу апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 09.02.2022, якою суддю Ковельського міськрайонного суду Волинської області Олега Василюка визнано винуватим за ч. 2 ст. 369-2 КК України та засуджено до 2 років позбавлення волі», – інформує прокуратура.

Таким чином, Верховний суд погодився з доводами прокурора, відхилив касаційну скаргу сторони захисту та підтвердив законність вироку суду апеляційної інстанції.

Як відомо, 10 червня ВАКС визнав суддю Василюка винним у зловживанні впливом. Йому призначили покарання за старою редакцією статті у вигляді 25 500 грн штрафу з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки. Втім прокурор САП подав скаргу на цей вирок. 9 лютого апеляційна палата ВАКС засудила Василюка до двох років тюрми.

Нагадаємо, Василюка обвинувачували в тому, що він отримав від фізичної особи неправомірну вигоду у сумі 4000 грн за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. За даними слідства, обвинувачений мав вплинути на іншого суддю, щоб той ухвалив необхідне рішення у справі про адміністративне порушення. В січні 2020 року справу передали до ВАКС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: