Столтенберг прокоментував визволення Лиману: «Україна може відтіснити війська рф»

Читать на русском
Згідно з його словами, найкращий спосіб протистояти російській незаконній анексії - це продовжувати підтримувати Україну.
Укрінформ

Збройні сили України досягають прогресу і здатні ефективно протистояти російській окупаційній армії, що засвідчило визволення Лиману в Донецькій області напередодні.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю телеканалу NBC.

«Цього тижня ми бачили, що вони змогли взяти нове місто, Лиман, і це показує, що українці домагаються прогресу, здатні відтіснити російські війська завдяки мужності, хоробрості, навичкам, але, звісно, і завдяки сучасній зброї, яку надають Сполучені Штати та інші союзники», - сказав Столтенберг.

Відхід із Лимана є політичною невдачею росії – британська розвідкаВідхід росіян із Лимана Донецької області є не лише оперативною поразкою для окупантів. Це також й політична невдача для росії.

Згідно з його словами, найкращий спосіб протистояти російській незаконній анексії - це продовжувати підтримувати Україну.

«І ми продовжимо надавати військове обладнання, політичну та економічну підтримку. Це найкращий спосіб допомогти Україні звільнити свої території», - додав Столтенберг.

Нагадаємо, що 1 жовтня Зеленський підтвердив, що у Лимані Донецької області було піднято український прапор. За його словами, ЗСУ продовжать звільняти область від російських окупантів.

Також голова ОВА Сергій Гайдай заявив, що після звільнення Лимана очікується початок деокупації Луганщини.

У суботу, 1 жовтня, бійці Збройних сил України увійшли до Лимана Донецької області. Міноборони росії заявило про виведення своїх військ із міста.

Раніше у мережі з'явилося відео, як бійці ЗСУ закріплюють прапор України на стелі під час в'їзду до міста.

У неділю, 2 довтня, місто Лиман у Донецькій області було повністю зачищене від російських окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: