Папа Римський закликав Зеленського бути відкритим до пропозицій миру

Читать на русском
Папа Римський Франциск засудив нові спроби захоплення росією українських територій і закликав путіна зупинити війну, а Зеленського – бути відкритим до пропозицій миру.
Getty Images

Папа Римський Франциск засудив нові спроби захоплення росією українських територій і закликав путіна зупинити війну, а Зеленського – бути відкритим до пропозицій миру.

Про це повідомляє Vatican News.

«Мене глибоко мучать ріки крові та сліз пролиті протягом цих місяців. Я засмучений тисячами жертв, особливо, серед дітей, і великими руйнуваннями, що залишили без домівки багато людей і сімей, несучи загрозу холоду та голоду на великих територіях. Певні вчинки ніколи не можна виправдати! Ніколи! Це жахливо, що світ вивчає географію України через такі назви як Буча, Ірпінь, Маріуполь, Ізюм, Запоріжжя та інші місцевості, що стали місцями невимовних страждань та страху», – зазначив Папа Римський.

Франциск вкотре закликав зупинити війну та ввести в дію всі дипломатичні засоби, навіть ті, які, можливо, не застосовувалися досі.

«З іншого боку, засмучений величезними стражданнями українського населення внаслідок зазнаної агресії, скеровую такий же сповнений довіри заклик до президента України бути відкритим на серйозні мирні пропозиції. Усіх активних діячів міжнародного життя та політичних лідерів країн наполегливо прошу зробити все те, що в їхніх силах, щоби покласти край триваючій війні», – резюмував понтифік.

Нагадаємо, путін заявив, що росія готова до переговорів з Україною, але не збирається обговорювати статус окупованих територій.

У Зеленського ж наголосили, що Україна зможе відновити переговори з росією лише за умови виведення ворожих військ, включно з Кримом. Наразі закінчити війну дипломатичним шляхом неможливо.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: