«Путін не відмовиться від намірів захопити Київ»: у ЗСУ розповіли, чи є загроза для столиці

Читать на русском
Генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що володимир путін не відмовиться від планів захопити Київ. Водночас загрози для столиці наразі немає.
Ілюстративне фотоФото – Shutterstock

Президент рф володимир путін ніколи не відмовиться від своїх намірів захопити всю Україну, у тому числі – Київ.

Про це в ефірі національного телемарафону заявив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«Ці шанси (наступу на Київ – ред.) є, звісно. Тому, що він (путін – ред.) ніколи не відмовиться від своїх намірів захопити Україну й безпосередньо столицю нашої держави. Вона дійсно перебуває у пріоритетах його злочинних планів», – зазначив генерал-лейтенант.

Зведення Генштабу: ЗСУ відбили низку атак, знищивши танки та іншу техніку ворогаЗа добу українські військові відбили атаки росіян в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Первомайське, Спірне та Виїмка.

За його словами, попри плани диктатора, загрози наступу російських окупантів на столицю України немає. Зокрема, не спостерігається накопичення сил ворога для вторгнення.

«Що буде в подальшому – це все залежить від його рішень, а також від наявності сил і засобів», – додав Наєв.

Командувач розповів, що наразі триває робота, щоб унеможливити повторний наступ ворога на Київ. Зокрема, військові враховують попередній досвід боїв на Київському напрямку, а також продовжують зміцнювати оборону міста.

Нагадаємо, що Білорусь розмістила біля кордонів з Україною до семи батальйонно-тактичних груп. Білоруські військові продовжують тренуватись та налагоджувати інфраструктуру для сил росії.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна готова до можливого наступу з боку Білорусі. Водночас аналітики Інституту вивчення війни вважають, малоймовірно, що Білорусь візьме безпосередню участь у війні проти України, незважаючи на заяву про те, що країна розмістить кілька десятків тисяч мобілізованих росіян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: