Ватажку «ЛНР» та ще 8 організаторам псевдореферендумів повідомили про підозру

Читать на русском

Ватажку ЛНР леоніду пасічнику повідомлено про підозру в організації та проведенні псевдореферендуму на окупованій території Луганської області.

Ватажку так званої ЛНР леоніду пасічнику повідомлено про підозру в організації та проведенні псевдореферендуму на окупованій території Луганської області, а також ще 8 організаторам на тимчасово окупованих територіях сходу України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у суботу, 1 жовтня.

Зеленський відреагував на анексію рф частини територій УкраїниПсевдореферендуми країни-агресора - це елементи агресії проти України і кожен причетний до організації чи проведення цього фарсу, буде притягнутий до відповідальності.

Слідчі встановили, що пасічник він підписав звернення депутатів незаконної «народної ради лнр» щодо набрання чинності злочинним «законом о референдуме луганской народной республики по вопросу о вхождении в состав рф на правах субъекта рф».

«За його вказівками було проведено організаційну роботу щодо створення та функціонування «центральних та дільничних виборчих комісій», забезпечено фінансування підготовки та проведення фейкового плебісциту. До того ж пасічник регулярно брав участь у пропагандистських заходах, обґрунтовуючи необхідність псевдоголосування та приєднання до росії», - зазначили у СБУ.

Також підозру від СБУ отримали 8 так званих «депутатів народної ради ДНР», а саме:

  • Максим Книш;
  • Олександр Мальков;
  • Наталія Стрельчук;
  • Мирослав Руденко;
  • Анастасія Селіванова;
  • Олександр Бондаренко;
  • Олександр Дяговець;
  • Олексій Жигулін.

«Ці колаборанти на одному із зібрань одностайно проголосували за «закон» про проведення «референдуму» і звернулися до ватажка терористичної організації «днр» пушиліна за підписанням цього неправомірного документа», - зазначили у спецслужбі.

В рамках відкритих кримінальних проваджень слідчі СБУ повідомили фігурантам про підозру за двома статтями ККУ: ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України).

Нагадаємо, на підставі фейкових результатів псевдореферендумів у 4 областях України президент рф володимир путін 30 вересня оголосив про анексію цих областей.

Світові лідери заявили, що не визнають ані російські псевдореферендуми, ані нові спроби анексії частини України путіним.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: