Псевдореферендум не заважає ЗСУ просуватися на Херсонському напрямку – Гуменюк

Читать на русском
Підрозділи ЗСУ останніми днями суттєво просуваються на херсонському напрямку. Окупанти розгублені.
фото Генштаб ЗСУ

Підрозділи ЗСУ останніми днями суттєво просуваються на херсонському напрямку. Окупанти розгублені, оскільки не розуміють користь проведеного псевдореферендуму.

Про це повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у п'ятницю, 30 вересня.

«Котел» для росіян у Лимані: чим важливе місто на Донеччині та чим його втрата обернеться для рфРосійські війська, зважаючи на все, потрапили в український котел у районі Лимана Донецької області. Що про це відомо і яке стратегічне значення має місто – у матеріалі Слово і діло.

За її словами, організований росіянами псевдореферендум на частині територій Херсонської та Запорізької областей не зупинив контрнаступ українських військ.

«Окупаційне керівництво розгублене. Вони не зовсім розуміють, що дає проведений референдум. Вони просто виконали вказівку зверху, але бачать, що це не зупиняє Сили оборони, не зупиняє підрозділи ЗСУ, що суттєво просуваються, на херсонському напрямку», – зазначила Гуменюк.

Вона уточнила, що війська рф поки не можуть підтягнути достатньо резервів на херсонський напрямок, оскільки ЗСУ контролюють усі логістичні шляхи.

«Марні спроби відремонтувати Антонівський та Каховський мости, щоб переправитися з лівого берега на правий, оскільки мости знаходяться під вогневим контролем ЗСУ», – розповіла Гуменюк.

Щодо прибуття на передову мобілізованих російських новобранців, то, за її словами, достовірної інформації про це поки що немає.

Нагадаємо, сьогодні з'явилася інформація, що українські військові зайшли до Ямполя на Донеччині.

Пізніше ЗСУ підтвердили, що завершують оточення російського угруповання у районі Лимана Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: