США нададуть Україні новий пакет військової допомоги: ЗМІ повідомляють деталі

Читать на русском
Новий пакет військової допомоги буде однією з відповідей на російські псевдореферендуми на окупованих територіях України.
Ілюстративне фотоfinbalance.com.ua

Офіційні особи у Вашингтоні заявили, що Сполучені Штати готують новий пакет озброєння для України на суму 1,1 млрд доларів, про який буде оголошено найближчим часом.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Зазначається, що новий пакет військової допомоги буде однією з відповідей на російські псевдореферендуми на окупованих територіях України.

Україна отримала від США системи NASAMS – ЗеленськийУкраїна отримала від США зенітно-ракетні комплекси NASAMS, але для закриття повітряного простору від ворожих ракет їх недостатньо.

Згідно з даними ЗМІ, офіційні особи заявили на умовах анонімності, що про пакет буде оголошено найближчими днями.

Як повідомляється, новий пакет буде включати пускові установки HIMARS, супутні боєприпаси, різні типи протидії дронам і радіолокаційні системи, а також запасні частини, навчання і технічну підтримку.

Варто зазначити, що Сполучені Штати надали понад 15 мільярдів доларів військової допомоги Україні з початку повномасштабного військового вторгнення росії.

Нагадаємо, що у Конгресі США досягли попередньої домовленості щодо надання додаткової допомоги Україні на суму приблизно 12 мільярдів доларів.

Раніше стало відомо, що Міністерство оборони США вже готується відправити нову партію боєприпасів для українських військових.

Також президент США Джо Байден заявив, що його країна ніколи не визнає російську анексію на території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: