ЗСУ відбили атаки окупантів у районі 12 населених пунктів – Генштаб

Читать на русском
За добу окупанти завдали 3 ракетних та 8 авіаційних ударів, здійснили понад 82 обстріли з РСЗВ по військових та цивільних об'єктах на території України.

Минулої доби українські військові відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Залізне, Бахмутське, Одрадівка, Миколаївка Друга, Озерянівка, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка, Павлівка та Безіменне.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Минулої доби окупанти завдали 3 ракетних та 8 авіаційних ударів, здійснили понад 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об'єктах на території України.

Від ворожих ударів постраждали понад 28 населених пунктів.

В ISW розповіли, як просувається український наступ у районі ЛимануУкраїнські військові тримають під вогневим контролем останній логістичний маршрут російських військ на Лиман, що пролягає через Сватово-Макіївку-Терни.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін. На інших напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії:

  • на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Сеньківка та Блешня Чернігівської області, а також Середина Буда, Гаврилова Слобода, Хлібороб, Миропільське та Рясне Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Стрілеча, Соснівка, Красне, Грушівка, Сенькове, Дворічна та Колодязне;

  • на Краматорському напрямку – в районах населених пунктів Новоселівка, Старий Караван, Щурове, Закітне, Діброва, Озерне та Верхньокам’янське;

  • на Бахмутському напрямку – Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Весела Долина, Торецьк, Опитне, Іванівське, Яковлівка, Білогорівка та Веселе;

  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Бердичі, Піски, Первомайське і Мар’їнка;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано артилерійські обстріли недалеко від Новоукраїнки, Нескучного, Времівки, Залізничного, Гуляйполя, Чарівного, Червоного, Новополя та Успенівки;

  • на Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали районів близько 25 населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

«Ворог продовжує зазнавати втрат. 27 вересня поточного року, на Запорізькому напрямку, в районі населеного пункту Токмак, Сили оборони знищили три зенітних ракетних комплекси С-300. Санітарні та безповоротні втрати особового складу противника уточнюються», – розповіли у Генштабі.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 16 ударів: підтверджено ураження трьох опорних пунктів, десять місць скупчення озброєння та військової техніки, а також три зенітні ракетні комплекси противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони, на різних напрямках, збили 4 БПЛА та 4 керовані авіаційні ракети Х-59.

Ракетні війська та артилерія за добу вразили два командні пункти, сім районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки ворога, одну станцію-ретранслятор, три станції РЕБ, два склади з боєприпасами та один – з паливно-мастильними матеріалами.

Нагадаємо, 28 вересня Збройні сили України відбили атаку росіян на Херсонщині, знищено майже 20 окупантів.

Раніше українські військові захопили рідкісну російську командно-штабну машину Р-145БМА.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: