Мінськ уклав угоду про співпрацю з Севастополем, попри невизнання анексії

Читать на русском
Мінськ та Севастополь уклали угоду про співробітництво у низці сфер, попри те, що офіційно Білорусь не визнає анексії Криму росією.
Підписання угодиФото – sev.gov.ru

Мінськ та Севастополь уклали угоду про співпрацю, незважаючи на те, що Білорусь не визнала тимчасово окупований Крим російським.

Про це повідомляє «Дзеркало».

Відомо, що угода передбачає експорт та імпорт продукції, міське господарство, співробітництво в галузі культури, освіти, науки, молодіжної політики, а також «патріотичного виховання».

У виданні зазначили, що цю подію у Білорусі майже не висвітлюють, агентство «Мінськ-Новини» написало про це лише рядок, однак у Севастополі розповідають про угоду детальніше.

У розвідці повідомили, скільки російських військових перебуває на території БілорусіЗагроза російського сухопутного вторгнення з території Білорусі на сьогодні знаходиться на низькому рівні, вона мінімальна. Буде зростати, якщо там розпочнеться розгортання потужного сухопутного компонента.

Відомо, що угоду підписали глава Мінміськвиконкому Володимир Кухарєв і «губернатор Севастополя» Михайло Развожаєв. Останній назвав подію «історичною».

Білорусь офіційно «підтримує суверенітет і територіальну цілісність» України. Водночас самопроголошений президент країни Олександр Лукашенко у липні 2022 року заявив, що визнав анексію Криму росією та видасть відповідний указ, якщо це буде необхідно.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що громадяни Білорусі також мають потрапляти під заборону на видачу віз до Європейського союзу, оскільки їхня країна є співучасником агресії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: