В Ізюмі оголосили добровільну евакуацію на зиму

Читать на русском
У звільненому Ізюмі на Харківщині оголосили безкоштовну евакуацію на зиму. Людей розселятимуть у інших регіонах.
Фото АА

Жителі деокупованого Ізюму Харківської області, які через війну залишилися без дому, можуть на зиму безкоштовно евакуюватися до інших регіонів.

Про це повідомив депутат Ізюмської міської ради Максим Стрельник у Facebook.

Прем'єр розповів, у якому разі українців почнуть евакуювати посеред зимиШмигаль допускає евакуацію людей у тому випадку, якщо росія завдасть нових ударів по інфраструктурі українських міст і ремонт не буде зроблено швидко.

Він зазначив, що значна частина мешканців Ізюма опинилась без даху над головою. Більшість будинків окупанти зруйнували настільки, що їх неможливо підготувати до опалювального сезону.

«Для запобігання кризовим ситуаціям у зимовий період організовується безкоштовна евакуація всіх бажаючих, з подальшим розселенням у Харківській, Полтавській та інших областях України. Закликаємо ізюмчан скористатися цією можливістю до моменту відновлення критичної інфраструктури міста», – написав депутат.

Нагадаємо, у мерії заявляли, що ситуація з інфраструктурою деокупованого Ізюму близька до апокаліптичної. Житловий фонд зруйновано майже весь, немає електрики, зруйновано газопровід, газонапірні станції. За таких умов люди не зможуть перенести зиму.

У МінВОТ розповіли, скільки українців вже евакуювали з прифронтових територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: