Прем'єр розповів, у якому разі українців почнуть евакуювати посеред зими

Читать на русском
Шмигаль допускає евакуацію людей у тому випадку, якщо росія завдасть нових ударів по інфраструктурі українських міст і ремонт не буде зроблено швидко.

Якщо росія завдасть нових ударів по інфраструктурі українських міст серед зими та руйнування не зможуть відновити в короткий термін, то можлива евакуація мешканців.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції 14 вересня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Військовий, політичний, символічний: яку відповідь Україна може дати на атаки рф по ТЕЦВійськова відповідь підірве російське суспільство, символічна - максимально принизить росію, як країну, політична - принизить Путіна, як правителя

«Безумовно, ми не виключаємо, якщо ворог підступно і терористично продовжуватиме розбивати нашу інфраструктуру і міста залишатимуться без тепла та світла, коли на вулиці буде мороз, то, звичайно, ми застосовуватимемо такий елемент, як евакуація людей у ​​разі неможливості відновити інфраструктуру протягом короткого періоду, доба-дві максимум», - зазначив він.

За словами Шмигаля, влада, зокрема обласні адміністрації, вже готова до такого сценарію і розробила відповідні плани.

Нагадаємо, російські війська ввечері 11 вересня завдали ракетних ударів по критичній інфраструктурі – постраждала харківська ТЕЦ-5 та Зміївська ТЕЦ. Харків та область залишилися без світла. Також електрика зникла у частині Полтавської, Запорізької та Дніпропетровської областей.

В ОПУ заявили, що відповіддю світу на удари росії по ТЕЦ мають стати нові системи ПРО та ППО.

Експерт спеціально для «Слово і діло» аналізував, чи загрожують удари російських ракет київським енергостанціям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: