Українські десантники показали, як виглядає Ізюм після російської окупації

Читать на русском
Російські окупанти зруйнували Ізюм та навколишні села. Українські військові показали, як виглядає місто після деокупації.
Міноборони України

Російські окупанти зруйнували Ізюм та навколишні села. Українські військові показали, як виглядає місто після деокупації.

Про це повідомляє Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

«Вони принесли сюди смерть та руйнування. Окупанти намагались нас знищити, але зазнали поразки. Російські окупанти вбивали та катували українців, знищили їх оселі. В одному з будинків російська авіабомба вбила п’ять десятків людей. І це, на жаль, лише маленька частина жертв серед цивільних в Ізюмі та навколишніх селах», – йдеться в повідомленні.

Десантники наголошують, що захищали людей до останнього і першими перейшли в контрнаступ та звільнили Харківщину.

Нагадаємо, в Ізюмі Харківської області завершилася ексгумація тіл на місці масового поховання. Вона тривала 16–23 вересня. Всього дістали 447 тіл. Серед загиблих – 425 цивільних, зокрема, 5 дітей, а також 22 військовослужбовці ЗСУ.

Ситуація з інфраструктурою деокупованого Ізюму близька до апокаліптичної. Житловий фонд зруйновано майже весь, немає електрики, зруйновано газопровід, газонапірні станції. За таких умов люди не зможуть перенести зиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: