Ситуація в Ізюмі близька до апокаліптичної, часткової евакуації не уникнути – мерія

Читать на русском
В Ізюмі житловий фонд зруйновано майже весь, немає електрики, зруйновано газопровід, газонапірні станції. За таких умов люди не зможуть перенести зиму.
Фото – Міноборони України

Ситуація з інфраструктурою деокупованого Ізюму близька до апокаліптичної. Житловий фонд зруйновано майже весь, немає електрики, зруйновано газопровід, газонапірні станції. За таких умов люди не зможуть перенести зиму.

Про це заявив заступник мера Ізюма Володимир Мацокін під час онлайн-брифінгу у четвер, 22 вересня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Поховання та катівні в Ізюмі підтверджують системність звірств росіян і після Бучі – ISWМасові поховання в Ізюмі на Харківщині підтверджують, що звірства росіян у Бучі під Києвом не були аномалією.

«Ситуація близька до апокаліптичної..Центральна частина (міста – ред), багатоповерхівки, якщо ми раніше говорили кореспондентам, що зруйновані на 80%, то сьогодні я б сказав, що зруйновані на 90%... Житловий сектор, приватний, одноповерховий… - трохи у кращому стані, але там ще треба проводити роботу з дослідження щодо реальної ситуації. Люди у центральній частині міста сьогодні не живуть...», - сказав Мацокін.

За його словами, у місті немає електрики, зруйновано газопровід, газонапірні станції, не працює система теплозабезпечення.

«Електрики у місті сьогодні немає на 100%. Водопровід не працює, каналізація не працює. Газ надходить лише до одного району міста, і це покриває 20% населення. Газ надходить у такому режимі, що для того, щоб закип'ятити чайник, треба десь 20 хвилин», - розповів мер.

Він зазначив, що евакуації мешканців Ізюма на зимовий період не уникнути. Мацокін також повідомив, що в Ізюмі наразі живе 15-17 тисяч людей, серед них півтори тисячі дітей.

При цьому гуманітарна допомога, продукти харчування надходять до всіх районів міста.

Нагадаємо, у мерії припустили, що кількість жертв окупації серед цивільного населення Ізюму може перевищувати тисячу осіб.

Наразі в Ізюмі триває ексгумація тіл на місці масового поховання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: