Бельгія надасть Україні новий пакет допомоги розміром 12 млн євро

Читать на русском
Влада Бельгії надасть Україні додаткову військову допомогу розміром 12 млн євро - у списку озброєння вказані великокаліберні кулемети та боєприпаси до них.

Влада Бельгії надасть Україні додаткову військову допомогу розміром 12 млн євро - у списку озброєння вказані великокаліберні кулемети та боєприпаси до них.

Про це повідомляє видання Європейська правда.

«Ми маємо бути обережними, росіяни ще можуть збільшити свою міць. Нам потрібно підтримувати українців більше, ніж будь-коли, й ми продовжимо це робити», - заявила міністр оборони Бельгії Людовін Дедондер.

Пентагон оприлюднив список зброї, яка увійде до нового пакету допомоги УкраїніПентагон оприлюднив список озброєння, обладнання та техніки, які надаватимуться Україні в рамках нового пакету оборонної допомоги на $675 мільйонів.

За словами бельгійської чиновниці, її країна хоче доставити нову партію військової допомоги Україні, яка веде контрнаступні дії. Йдеться про великокаліберні кулемети та боєприпаси, а також «нелетальне спорядження» на зиму.

«Наближаються зимові місяці з холодом, брудом та морозом. У таких умовах важко досягти прогресу. Лінія фронту має рухатися», - заявила Дедондер.

Також міністр анонсувала постачання машини швидкої допомоги та вантажівки для медичної евакуації на початку 2023 року.

Нагадаємо, наприкінці серпня Бельгія надала 8 млн євро на невійськові потреби ЗСУ.

Також зазначимо, що США виділять Україні новий пакет військової допомоги на 600 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: