«Надзвичайно стурбовані»: у кремлі відреагували на аварію з ПП-1 та ПП-2

Читать на русском
Прессекретар президента росії Дмитро Пєсков заявив, що не можна виключати жодну з версій причин руйнування ниток Північного потоку.
фото ura.news

У росії назвали «дуже тривожними новинами» ситуацію із витоком газу на газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2».

Свою думку озвучив прессекретар президента рф Дмитро Пєсков у вівторок, 27 вересня, передає російський Інтерфакс.

На «Північному потоці» виявили пошкодження та виік газу: що відомоПошкодження на Північному потоці. Nord Stream AG заявив про безпрецедентний характер одночасної руйнації трьох ниток російського газопроводу.

«Це – дуже тривожні новини. Справді, йдеться про якісь руйнування у трубі, поки незрозуміло, якого характеру. У данській економічній зоні значно впав тиск», - сказав Пєсков.

За його словами, зараз не можна виключати жодної з версій причин ситуації навколо газопроводу.

«Наразі не можна виключати жодного варіанту. Очевидно, що є якась руйнація труби. А що стало причиною - тут до того, як з'являться результати дослідження, виключати хоч якийсь варіант не можна», - заявив прессекретар глави рф.

«Це - абсолютно безпрецедентна ситуація, яка потребує термінового розгляду. Ми надзвичайно стурбовані цими новинами», - додав Пєсков.

Нагадаємо, 26 вересня на непрацюючих російських газопроводах ПП-1 і ПП-2, які проходять дном Балтійського моря біля Швеції та Данії, різко впав тиск. Фахівці зафіксували відразу три витоки газу в різних місцях.

Морське управління Данії повідомило про витік газу в районі ниток ПП-1 і ПП-2 на південний схід від острова Борнхольм.

Оператор газопроводів Nord Stream AG заявив про безпрецедентний характер одночасного руйнування трьох ниток газопроводу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: