За місяць із 5 областей евакуювалися понад 60 тисяч осіб – Верещук

Читать на русском
За останній місяць із Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької та Харківської областей вивезли десятки тисяч мирних мешканців.

За останній місяць із Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької та Харківської областей вивезли десятки тисяч мирних мешканців.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, повідомляє пресслужба Мінреінтеграції у вівторок, 6 вересня.

Обов'язкова евакуація може торкнутися трьох районів Харківщини, але поки потреби немає – ОВАУ Харківській області визначено громади та населені пункти, щодо яких може бути ухвалено рішення про евакуацію.

«Більшість регіонів нашої держави продовжують приймати у себе внутрішніх переселенців, які їдуть із прифронтових та окупованих територій. Лише за останній місяць із Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької та Харківської областей евакуювалися понад 60 тис. наших громадян, більшість із яких – це жінки, діти, маломобільні та літні люди. І цей процес щодня продовжується», - сказала Верещук.

За її словами, за серпень лише з Донецького регіону вдалося евакуювати майже 13 тис. громадян, із яких – понад 2 тисячі дітей.

Нагадаємо, евакуація з Донецької області розпочалася 2 серпня.

Верещук закликала евакуюватись і жителів півдня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: