Порушення санкцій проти рф: швейцарська компанія виплатить США штраф

Читать на русском
Швейцарська компанія проводила операції з доларами на користь 17 клієнтів, які перебували в юрисдикціях, щодо яких діють санкції.
Ілюстративне фотоАрміяInform

Швейцарська фінансова компанія Indosuez, згідно з досягнутими з Мінфіном США домовленостями, виплатить штраф у розмірі понад 720 тисяч доларів за порушення американських санкцій проти рф.

Про це повідомляє сайт Мінфіну США.

Як йдеться у документі, компанія Indosuez, яка «опосередковано є дочірньою структурою» французької фінансової групи Credit Agricole, «погодилася виплатити 720 258 доларів».

Це дозволить їй уникнути потенційної відповідальності за очевидні порушення санкційних режимів щодо росії, а також Куби, Ірану, Судану та Сирії.

У Білому домі пообіцяли відповідь США на російські псевдореферендумиСША готові змусити росію платити додаткову швидку й тяжку економічну ціну у відповідь на так звані референдуми.

В американському фінансовому відомстві вважають, що Indosuez, зокрема, проводила операції з доларами на користь 17 клієнтів, які «перебували в юрисдикціях, щодо яких діють санкції».

Зазначається, що деякі із цих клієнтів перебував в окупованому Криму. Подробиці щодо цього не наводяться.

Як повідомляється, зазначені клієнти Indosuez здійснили за її допомогою комерційні операції на суму понад 1 млн доларів з використанням американської фінансової системи.

У міністерстві вважають, що компанія також дозволила їм купувати американські цінні папери.

Раніше ми повідомляли, що російські компанії обходять санкції, експортуючи свою продукцію в Сербію, а звідти – у США від імені сербських юридичних осіб.

Нагадаємо, що Канада поверне Німеччині решту підсанкційних турбін Nord Stream.

Також нагадаємо, що експерти знайшли у російській зброї 650 унікальних іноземних компонентів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: