Змінено порядок перетину кордону чоловікам, які супроводжують осіб із інвалідністю

Читать на русском
У вівторок, 27 вересня, набули чинності зміни щодо супроводу осіб з інвалідністю. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

У вівторок, 27 вересня, набули чинності зміни щодо супроводу осіб із інвалідністю.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

У відомстві пояснили, що супроводжуючим громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років уже не обмежується кількість перетинів кордону на виїзд з України – раніше дозволялося лише один раз на час дії воєнного стану. Зазначені чоловіки тепер можуть виїжджати за кордон до осіб із інвалідністю, осіб, які потребують постійного догляду, дітей з інвалідністю або певного переліку захворювань, за якими вони доглядають, якщо зазначені особи (діти) перебувають на консульському обліку.

Зеленський розповів, коли скасують заборону на виїзд за кордон для чоловіківЗеленський відповів на ще одну петицію щодо скасування обмеження на виїзд за кордон для чоловіків. Усі заборони знімуть після закінчення воєнного стану, заявив президент.

Громадяни України, які підлягають призову під час мобілізації, зобов'язані повернутися з-за кордону не пізніше за осіб, яких вони супроводжували.

Постанова чітко регламентує категорії осіб та документи, необхідні для перетину кордону. У ДПСУ зазначили, що для різних категорій осіб визначено різні документи, що підтверджують ступінь спорідненості чи факти здійснення догляду. Аби уникнути відмов у пропуску, особам, які планують перетин кордону, рекомендовано перед прибуттям до пунктів пропуску ретельно ознайомитися з вимогами Правил перетину кордону та мати всі передбачені документи. Особливо це стосується супроводжуючих громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років.

Раніше прикордонники повідомили, що виїзд чоловіків-студентів на навчання за кордон заборонено.

Від початку повномасштабного вторгнення рф прикордонники затримали понад 8 тисяч українських чоловіків за спробу незаконного перетину кордону.

Раніше президент Володимир Зеленський розповів, коли скасують заборону виїзду за кордон для чоловіків без військового досвіду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: