У Ємені ліквідували понад 20 бойовиків «Аль-Каїди»

Читать на русском
Під час антитерористичної операції в Ємені військові ліквідували 24 бойовиківтерористичного угруповання Аль-Каїда.
Ілюстративне фотоФото – Укрінформ

Під час антитерористичної операції на півдні Ємену військові ліквідували 24 бойовиків угруповання «Аль-Каїда».

Про це повідомляє Xinhua.

«Протягом останніх днів війська здійснили рейди в опорні пункти терористичного угруповання «Аль-Каїда» у різних районах провінції Аб'ян. Ліквідували 24 терористи», – наголосили у повідомленні.

Terrorussia: Головне, що треба знати про росію та статус країни-спонсора тероризмуГоловне про те, чому росія - країна-терорист, чому потрібно визнати її спонсором тероризму та як це вплине на становище рф на світовій арені

Відомо, що армія розпочала нову фазу антитерористичної операції у суботу, 24 вересня. Її мета – витіснити терористів з території провінції.

Також зазначається, що проурядові сили, які підтримує Саудівська Аравія, продовжили операції проти бойовиків терористичного угруповання в інших районах Ємену.

Крім того, стало відомо, що за останні дні під час боїв загинули 32 військових. Ще 40 отримали поранення.

Нагадаємо, що Сполучені Штати в результаті успішної контртерористичної операції ліквідували нового лідера терористичної організації Аль-Каїда. Наступник Усами бен Ладена, 71-річний Айман аз-Завахірі, був убитий 1 серпня ударом з безпілотника.

Попередня ліквідаційна операція проти цього угруповання проходила у 2021 році. Безпілотний літальний апарат армії США 22 жовтня 2021 року завдав удару по території Сирії, в результаті удару був ліквідований високопоставлений командир терористичної організації Аль-Каїда, на ім'я Абдул Хамід аль-Матара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: