Найголовнішими санкціями проти рф є визнання її спонсором тероризму – Зеленський

Читать на русском
Президент зазначив, що для того, аби допомогти Україні у війні проти росії, треба політично тиснути на деякі держави світу, які перебувають під російським впливом.
t.me/V_Zelenskiy_official

Володимир Зеленський під час онлайн-спілкування із 42-м президентом США Біллом Клінтоном у вівторок, 20 вересня, вкотре закликав визнати російську федерацію державою - спонсором тероризму.

Про це український лідер повідомив в Інстаграмі.

«Щире та продуктивне онлайн-спілкування із 42-м президентом США Біллом Клінтоном під час The Clinton Global Initiative. Зазначив, що Сполучені Штати для всього цивілізованого світу є індикатором демократії, на який рівняються інші країни. Тому важливо, щоб вони залишалися лідерами в підтримці України й тиску на росію», - написав президент.

Terrorussia: Головне, що треба знати про росію та статус країни-спонсора тероризмуГоловне про те, чому росія - країна-терорист, чому потрібно визнати її спонсором тероризму та як це вплине на становище рф на світовій арені

Згідно з його словами, це стосується й оборонної допомоги, визнання росії країною - спонсором тероризму, санкцій, спонукання інших демократичних держав надавати більшу допомогу Україні, зокрема передавати необхідне озброєння.

«Я вважаю, що найголовніші санкції - це визнати росію державою - спонсором тероризму. Це можуть зробити Сполучені Штати Америки... Після того, як Сполучені Штати Америки дають Україні артилерію, інші держави нас підтримують і також передають. Коли США визнають рф державою-спонсором тероризму, інші демократії Європи також будуть підтримувати цю ініціативу», – сказав Зеленський.

При цьому, президент зазначив, що для того, аби допомогти Україні у війні проти росії, треба політично тиснути на деякі держави світу, які перебувають під російським впливом.

Водночас, український лідер подякував президенту Сполучених Штатів Америки Джо Байдену та Конгресу США за підтримку України.

Нагадаємо, що адміністрація президента Байдена веде обговорення з Конгресом США щодо запровадження проти рф нових санкцій та інших обмежень за агресію проти України. При цьому, вони були б аналогічні оголошенню росії країною-спонсором тероризму.

Раніше Байден заявив, що росія не має бути визнана державою-спонсором тероризму.

Також ми повідомляли, чому США не хочуть визнавати рф державою-спонсором тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: