Справа «Центренерго»: суд заочно заарештував власника приватної компанії

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного.
Фелікс Козинський

Вищий антикорупційний суд заочно заарештував власника компанії ТОВ «Актан-Дніпро» Фелікса Козинського, якого підозрюють у причетності до заволодіння понад 5,31 млн грн ПАТ «Центренерго».

Таке рішення 21 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Обрати щодо підозрюваного (Фелікса Козинського – ред.) запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання підозрюваного і не пізніш як через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження розглянути питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід, про що постановляється ухвала», – йдеться в рішенні.

Як відомо, НАБУ оголосило Козинського в розшук. Також ВАКС надав дозвіл на заочне розслідування стосовно нього.

Нагадаємо, як встановило слідство, у 2018-2019 роках посадові особи ПАТ «Центренерго» забезпечили перемогу у трьох тендерних закупівлях наперед визначеного суб'єкта господарювання приватної форми власності та закупили за його посередництвом за завищеними цінами трубну продукцію. Вказане було закуплено для потреби підприємства, що входило до складу «Центренерго».

За даними «Слово і діло», йдеться про закупівлю на потреби Трипільської ТЕС. Один з епізодів якраз стосується придбання трубної продукції. У справі тоді фігурував уже колишній начальник відділу матеріально-технічного постачання ПАТ «Центренерго» Володимир Іваровський, заступник директора Трипільської ТЕС з паливного, транспортного та матеріально-технічного забезпечення Денис Ямпольський і власник компанії ТОВ «Актан-Дніпро» Фелікс Козинський. Їм повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: