НАБУ і САП повідомили про підозру експосадовцям «Центренерго»

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру колишнім посадовцям єдиної в Україні державної енергогенеруючої компанії.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру двом колишнім посадовцям ПАТ «Центренерго» у зловживанні владою та заволодінні понад 5,31 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Двом колишнім посадовим особам ПАТ «Центренерго» (78,29% акцій належать державі) 12 липня 2022 року детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру у зловживанні владою та заволодінні понад 5,31 млн грн. Також про підозру повідомили і їхньому співучаснику – власнику приватної компанії», – інформує відомство.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді застави у розмірі 870 тис. грн та 1,17 млн грн відповідно.

За версією слідства, у 2018-2019 роках посадові особи ПАТ «Центренерго» забезпечили перемогу у трьох тендерних закупівлях наперед визначеного суб'єкта господарювання приватної форми власності та закупили за його посередництвом за завищеними цінами трубну продукцію. Вказане було закуплено для потреби підприємства, що входило до складу «Центренерго».

За інформацією «Слово і діло», йдеться про закупівлю на потреби Трипільської ТЕС. Вказану справу НАБУ і САП розслідують з 2019 року. Один з епізодів якраз стосується придбання трубної продукції. У справі тоді фігурував уже колишній начальник відділу матеріально-технічного постачання ПАТ «Центренерго» Володимира Іваровський, заступник директора Трипільської ТЕС з паливного, транспортного та матеріально-технічного забезпечення Денис Ямпольський і власник компанії ТОВ «Актан-Дніпро» Фелікс Козінський. Імовірно саме їм і повідомили про підозру.

Нагадаємо, НАБУ розкрило схему продажу заарештованого майна та вручило підозру ексголові Національного агентства з менеджменту та управління активами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: