Справа експосадовців «Центренерго»: НАБУ викликало на допит підозрюваного

Читать на русском
Антикорупційне бюро оприлюднило повістку про виклик на допит в якості свідка підозрюваного власника приватної компанії.

Національне антикорупційне бюро викликало на допит власника ТОВ «Актан-Дніпро» Фелікса Козінського. Його підозрюють у зловживанні заволодінні понад 5,31 млн грн ПАТ «Центренерго».

Відповідна повістка оприлюднена на сайті НАБУ.

«Повістка про виклик Козинського Фелікса Григоровича, 28.11.1976 р.н. Вам необхідно прибути 15 серпня 2022 року о 16:00, 16 серпня 2022 року о 9:00 до Національного антикорупційного бюро України для допиту як підозрюваного у кримінальному провадженні №52019000000001110 від 10.12.2019», – йдеться в документі.

Нагадаємо, як встановило слідство, у 2018-2019 роках посадові особи ПАТ «Центренерго» забезпечили перемогу у трьох тендерних закупівлях наперед визначеного суб'єкта господарювання приватної форми власності та закупили за його посередництвом за завищеними цінами трубну продукцію. Вказане було закуплено для потреби підприємства, що входило до складу «Центренерго».

За даними «Слово і діло», йдеться про закупівлю на потреби Трипільської ТЕС. Вказану справу НАБУ і САП розслідують з 2019 року. Один з епізодів якраз стосується придбання трубної продукції. У справі тоді фігурував уже колишній начальник відділу матеріально-технічного постачання ПАТ «Центренерго» Володимира Іваровський, заступник директора Трипільської ТЕС з паливного, транспортного та матеріально-технічного забезпечення Денис Ямпольський і власник компанії ТОВ «Актан-Дніпро» Фелікс Козинський. Їм повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: