НАБУ оголосило в розшук підозрюваного у справі заволодіння коштами «Центренерго»

Читать на русском
Антикорупційне бюро оприлюднило повідомлення про оголошення в розшук одного з підозрюваних у справі про заволодіння коштами державної компанії.

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук власника ТОВ «Актан-Дніпро» Фелікса Козинського. Його підозрюють у зловживанні заволодінні понад 5,31 млн грн ПАТ «Центренерго».

Про це йдеться на сайті НАБУ.

«Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваного у кримінальному провадженні № 52019000000001110 від 10.12.2019 за підозрою у пособництві у заволодінні коштами ПАТ «Центренерго» на більше 5,3 млн грн. Козинський Фелікс Григорович, 28.11.1976 року народження, підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. ч. 4, 5 ст. 191 КК України», – інформує відомство.

Нагадаємо, як встановило слідство, у 2018-2019 роках посадові особи ПАТ «Центренерго» забезпечили перемогу у трьох тендерних закупівлях наперед визначеного суб'єкта господарювання приватної форми власності та закупили за його посередництвом за завищеними цінами трубну продукцію. Вказане було закуплено для потреби підприємства, що входило до складу «Центренерго».

За даними «Слово і діло», йдеться про закупівлю на потреби Трипільської ТЕС. Вказану справу НАБУ і САП розслідують з 2019 року. Один з епізодів якраз стосується придбання трубної продукції. У справі тоді фігурував уже колишній начальник відділу матеріально-технічного постачання ПАТ «Центренерго» Володимир Іваровський, заступник директора Трипільської ТЕС з паливного, транспортного та матеріально-технічного забезпечення Денис Ямпольський і власник компанії ТОВ «Актан-Дніпро» Фелікс Козинський. Їм повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: