ВАКС продовжив обов'язки експосадовцю Центренерго та ще одному підозрюваному

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваних.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 жовтня строк дії обов'язків, покладених на колишнього начальника відділу матеріально-технічного постачання ПАТ «Центренерго» Володимира Іваровського. Його підозрюють у зловживанні владою та заволодінні понад 5,31 млн грн.

Таке рішення 6 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити частково клопотання прокурора САП ОГП Луговського О.С. про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Володимира Іваровського – ред.) у зв`язку із застосуванням до нього запобіжного заходу у вигляді застави. Продовжити на 1 місяць, тобто до 6 жовтня 2022 року включно, строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного», – йдеться в рішенні.

Йому продовжили такі обов'язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатись із Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування щодо обставин, які розслідуються у даному кримінальному провадженні, з іншими підозрюваними; здати на зберігання закордонні паспорти. Наразі Іваровський обіймає посаду заступника генерального директора з комерційних питань державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська».

Також ВАКС продовжив до 6 жовтня строк дії таких самих обов'язків (замість заборони покидати без дозволу Київ замінено Харків), покладених на колишнього заступника директора Трипільської ТЕС з паливного, транспортного та матеріально-технічного забезпечення Дениса Ямпольського. Зараз він очолює ТОВ «Енергогенеруюча компанія «Укргідроенерго».

Нагадаємо, як встановило слідство, у 2018-2019 роках посадові особи ПАТ «Центренерго» забезпечили перемогу у трьох тендерних закупівлях наперед визначеного суб'єкта господарювання приватної форми власності та закупили за його посередництвом за завищеними цінами трубну продукцію. Вказане було закуплено для потреби підприємства, що входило до складу «Центренерго».

За даними «Слово і діло», йдеться про закупівлю на потреби Трипільської ТЕС. Вказану справу НАБУ і САП розслідують з 2019 року. Один з епізодів якраз стосується придбання трубної продукції. У справі тоді фігурував уже колишній начальник відділу матеріально-технічного постачання ПАТ «Центренерго» Володимир Іваровський, заступник директора Трипільської ТЕС з паливного, транспортного та матеріально-технічного забезпечення Денис Ямпольський і власник компанії ТОВ «Актан-Дніпро» Фелікс Козінський. Їм повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: