Справа «Центренерго»: ВАКС дозволив заочне слідство щодо бізнесмена

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива НАБУ про здійснення спеціального досудового розслідування щодо розшукуваного бізнесмена.
Фелікс Козинський

Вищий антикорупційний суд дозволив Національному антикорупційному бюро проводити заочне розслідування стосовно власника компанії ТОВ «Актан-Дніпро» Фелікса Козинського, якого підозрюють у причетності до заволодіння понад 5,31 млн грн ПАТ «Центренерго».

Таке рішення 13 вересня ухвалив слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні №52019000000001110 від 10.12.2019 стосовно (Фелікса Козинського – ред), підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 4, 5 ст. 191 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, як встановило слідство, у 2018-2019 роках посадові особи ПАТ «Центренерго» забезпечили перемогу у трьох тендерних закупівлях наперед визначеного суб'єкта господарювання приватної форми власності та закупили за його посередництвом за завищеними цінами трубну продукцію. Вказане було закуплено для потреби підприємства, що входило до складу «Центренерго».

За даними «Слово і діло», йдеться про закупівлю на потреби Трипільської ТЕС. Вказану справу НАБУ і САП розслідують з 2019 року. Один з епізодів якраз стосується придбання трубної продукції. У справі тоді фігурував уже колишній начальник відділу матеріально-технічного постачання ПАТ «Центренерго» Володимир Іваровський, заступник директора Трипільської ТЕС з паливного, транспортного та матеріально-технічного забезпечення Денис Ямпольський і власник компанії ТОВ «Актан-Дніпро» Фелікс Козинський. Їм повідомили про підозру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: