Окупанти виманюють особисті дані мешканців Херсонської та Запорізької областей – Генштаб

Читать на русском
Окупанти намагаються отримати особисті дані місцевих мешканців тимчасово окупованої Херсонської області на підставі «якісного розподілу гуманітарної допомоги».

Окупанти намагаються отримати особисті дані місцевих мешканців тимчасово окупованої Херсонської області на підставі «якісного розподілу гуманітарної допомоги». У Запорізькій області мешканцям обіцяють гроші та техніку за надання паспортних даних та отримання російського громадянства.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ в п'ятницю ввечері, 23 вересня.

Протягом 23 вересня росіяни завдали 4 ракетних та 17 авіаційних ударів, здійснили понад 24 обстріли з РСЗВ з військових та цивільних об'єктів на території України.

Постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів, це, зокрема, Пришиб, Спірне, Веселе, Мар'їнка, Бахмут, Костянтинівка, Ненудне, Полтавка, Єгорівка, Безіменне, Білогірка, Запоріжжя, Кривий Ріг, Первомайськ, Миколаїв, Очаків, Високопілля, Сухий Пруд Миролюбівка.

На Волинському та Поліському напрямках істотних змін немає.

На інших напрямках окуканти продовжують обстріли з танків, мінометів та артилерії:

  • на Сіверському напрямку - у районі населених пунктів Шалигіне, Волфіне, Єздзецьке та Миропільське Сумської області;

  • на Слобожанському напрямі - в районах населених пунктів Глибоке, Стрелеча, Мороховець, Веселе, Сотницький Козачок, Вовчанськ, Гатище, Дворічна, Гусинка, Кам'янка, Куп'янськ, Артельне, Осинове та Михуватка;

  • на Краматорському напрямку - Богородичне, Яцківка, Ярова, Тетянівка, Святогірськ, Пришиб, Слов'янськ, Платонівка, Донецьке, Сидорове, Закітне, Озерне, Щурове та Райгородок;

  • на Бахмутському напрямку - Сіверськ, Спірне, Званівка, Миколаївка, Роздолівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Відрадівка, Веселе, Білогорівка, Розівка, Зайцеве, Яківка, Майорськ;

  • на Авдіївському напрямку - Красногорівка, Авдіївка, Кам'янка, Опитне, Мар'їнка, Водяне та Новомихайлівка;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках загарбники активних дій не проводили, проте обстріляли з артилерії населені пункти Микільське, Вугледар, Володимирівка, Пречистівка, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Ненудне, Времівка, Павлівка, Мала Токмачка, Гуляйпільське.

  • на Південнобузькому напрямку вогонь відкривали більш ніж 37 населеними пунктами.

Експерти розповіли, чому росія все ж таки зважилася провести псевдореферендумиПсевдореферендум не є чимось несподіваним і це погана ідея буде дуже довго відгукуватися росії в майбутньому

Загарбники намагаються утримати ситуацію на тимчасово окупованих територіях під своїм контролем. У Херсоні посилюється адміністративно-поліцейський режим, здійснюється перевірка житла та психологічний тиск на місцевих.

Крім того, активізувалася робота щодо підготовки та проведення псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях України. Так, у населених пунктах Херсонської області, представники окупаційної влади під приводом «якісного розподілу гуманітарної допомоги» намагаються отримати від місцевих жителів їхні особисті дані. Продовжується формування про «виборчих комісій».

У Старобільську Луганської області російська «влада» заборонила місцевому населенню залишати місто в період з 23 по 27 вересня. За наявною інформацією, загарбники створюють озброєні групи для обходу приміщень та примусу людей брати участь у так званому «референдумі». Проводиться підготовка до зйомок пропагандистськими ЗМІ сюжетів про нібито активну участь місцевих жителів у голосуванні.

На тимчасово окупованій території Запорізької області місцевим жителям за надання паспортних даних та отримання громадянства РФ обіцяють грошову винагороду та побутові прилади.

Протягом 23 вересня підрозділи Сил оборони відбили атаки росіян у районах населених пунктів Куп'янськ, Зайцеве та Новомихайлівка.

Протягом доби авіація Сил оборони вразила десять районів зосередження живої сили та військової техніки окупантів та дві позиції зенітних ракетних комплексів.

Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони знищили два ворожі безпітоники.

Ракетні війська та артилерія 23 вересня завдали вогняної поразки, зокрема, по чотирьох пунктах управління, двох районах зосередження особового складу та військової техніки, трьох позицій ППО, позиції артилерії, а також трьох складів боєприпасів.

Нагадаємо, на Харківщині ворог посилив обстріли Куп'янська, є поранені та загиблі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: