САП оскаржить виправдувальний вирок ексголові ДПЗКУ та його спільникам

Читать на русском
Антикорупційний суд піде до Верховного суду зі скаргою на виправдання трьох осіб у розтраті коштів Державної зернової корпорації.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить рішення Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати ВАКС, якими було виправдано колишнього виконувача обов'язків голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Валерія Томіленка від обвинувачень у розтраті понад 88 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«САП оскаржить в касаційному порядку вирок ВАКС від 29.09.2021, яким керівника ПАТ «ДПЗКУ» та двох директорів інших товариств визнано невинуватими у вчиненні розтрати коштів корпорації у сумі понад 88 млн гривень. Також буде оскаржено відповідну ухвалу АП ВАКС від 23.09.2022 щодо вказаного судового рішення. Прокурор САП не погоджується з позицією суду та після ознайомлення з повним текстом рішення суду апеляційної інстанції оскаржить виправдувальний вирок у Верховному суді», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, ВАКС виправдав ексголову правління ДПЗКУ Томіленка, екскерівника ПАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів» Григорія Шквирю і колишнього очільника ПАТ «Васильківхлібопродукт» Юрія Селюченка. За версією сторони обвинувачення, Томіленко за попередньою змовою з Шквирею і Селюченком було підписано договори поставки кукурудзи у кількості 11 683 тонни з Васильківхлібопродуктом і 16,6 тисяч тон з Рокитнянським комбінатом хлібопродуктів. Надалі, достовірно знаючи про відсутність зазначеного товару на підприємстві та намірів виконувати зазначену угоду, Томіленко надав вказівки перерахувати вказаним підприємствам майже 50 млн грн, чим вчинив розтрату коштів ДПЗКУ. Так само вони нібито розтратили ще 38,55 млн грн. Вказаний вирок без змін залишила АП ВАКС рішенням від 19 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: