ВАКС виправдав ексголову Державної зернової корпорації

Читать на русском
Антикорупційний суд виніс виправдувальний вирок колишнього очільнику державної корпорації та ще двом особам, обвинувачених у розтраті.
фото: latifundist.com

Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього виконувача обов'язків голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» Валерія Томіленка та ще двох осіб, обвинувачуваних у розтраті понад 88 млн грн.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

«ВАКС дійсно виправдав ексголову правління ДПЗКУ та ще двох осіб. Прокурор планує подати апеляцію на цей вирок», – сказала речниця САП Ольга Постолюк.

Діяльність ДПЗКУ: які фінансові результати показували керівники корпораціїДПЗКУ існує з 2010 року. Чистий прибуток корпорація отримала тільки в 2012 році. Хто керував компанією і який був фінансовий результат – на інфографіці.

Як відомо, у цій справі крім Томіленка обвинувачують екскерівника ПАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів» Григорія Шквиря і колишнього очільника ПАТ «Васильківхлібопродукт» Юрія Селюченка.

За версією сторони обвинувачення, в.о. голови правління ДПЗКУ Томіленко за попередньою змовою з Шквирею і Селюченком було підписано договори поставки кукурудзи у кількості 11 683 тонни з Васильківхлібопродуктом і 16,6 тисяч тон з Рокитнянським комбінатом хлібопродуктів. Надалі, достовірно знаючи про відсутність зазначеного товару на підприємстві та намірів виконувати зазначену угоду, Томіленко надав вказівки перерахувати вказаним підприємствам майже 50 млн грн, чим вчинив розтрату коштів ДПЗКУ.

Також Томіленка разом зі Шквирею і Селюченком виправдали за епізодом про розтрату 38,55 млн грн. Обидві справи об'єднали в одну.

Нагадаємо, справу екс-глави ДПЗКУ передали до антикорупційного суду. Раніше антикорупційний суд зменшив удвічі заставу ексголови ДПЗКУ Томіленка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: