Окупанти повністю знищили телевежі в Ізюмі та Балаклії – голова Нацради

Читать на русском
У звільнених Ізюмі та Балаклії Харківської області російські загарбники повністю знищили телевежі.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

У звільнених від російської окупації Ізюмі та Балаклії Харківської області загарбники повністю знищили телевежі.

Про це розповіла голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк в ефірі телемарафону.

«Росіяни, щойно заходять на наші території, одразу намагаються нищити наші вежі, нищити всю інфраструктуру. Зараз на Харківщині ми отримуємо інформацію, що в Ізюмі і Балаклії були повністю знищені вежі, нам потрібно починати все спочатку», – сказала вона.

Зеленський про злочини росіян: «Хіба що не роблять мило з людей і абажури зі шкіри»Володимир Зеленський прокоментував злочини росіян в Україні. За його словами, вони подібні до вчинків нацистів, однак їм доведеться відповідати за скоєне.

Також відомо, що на деокупованій території Харківщини вже припинено російське мовлення. Крім того, українське мовлення відновлюють у населених пунктах, де немає проблем з електропостачанням.

Герасим’юк висловила сподівання, що отримання інформації з українських джерел відновиться, коли у звільнених містах та селах знову з’явиться світло.

Нагадаємо, що в Ізюмі знайшли масові поховання людей – 450 могил у лісі. На місці вже розпочалася ексгумація тіл. ООН заявила про готовність направити місію до Ізюму на місце поховань.

Також у Ізюмі було знайдено камери тортур у підвалах та знаряддя для тортур. Катівні окупантів було знайдено також у Куп'янську та Балаклії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: