Катування у Бучі: до суду направлено справи 10 російських військових

Читать на русском
Направлено до суду справу за звинуваченням 10 російських солдатів, які били, катували та погрожували вбивством мирним мешканцям Бучі Київської області.

Завершено розслідування та направлено до суду справу за звинуваченням 10 російських солдатів, які били, катували та погрожували вбивством мирним мешканцям Бучі Київської області під час окупації у березні.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора 23 вересня.

Поховання та катівні в Ізюмі підтверджують системність звірств росіян і після Бучі – ISWМасові поховання в Ізюмі на Харківщині підтверджують, що звірства росіян у Бучі під Києвом не були аномалією.

«За процесуального керівництва прокурорів Бучанської окружної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 10 військовослужбовців 64 окремої мотострілецької бригади Сухопутних військ збройних сил рф у складі 35 загальновійськової армії за фактами жорстокого поводження з цивільним населенням й інших порушень законів та звичаїв війни», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, під час окупації Бучі протягом березня 2022 року російські військові тримали в заручниках цивільних людей, які не брали участь у бойових діях і не мали зброї, не постачали продукти харчування та воду.

«Обвинувачені позбавляли людей можливості вільно пересуватися, ставили їх на коліна, зав'язували очі липкою стрічкою та ганчірками, руки пов'язували пластиковими хомутами. Потерпілим загрожували вбивством та цілеспрямовано стріляли у їхньому напрямку», - сказано в повідомленні.

Також, зазначають у прокуратурі, російські військові для отримання інформації про розташування ЗСУ та тероборони, а іноді й безпричинно, били людей «кулаками по тілу, а також прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітці».

Нагадаємо, у вересні під Бучею виявили тіла ще двох жертв російської агресії.

Президент України заявив, що росія повторила в Ізюмі те, що зробила у Бучі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: