Боррель скликав екстрену зустріч міністрів ЄС, щоб обговорити погрози путіна

Читать на русском
Жозеп Боррель скликав позачергову зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС. Вони мають обговорити та узгодити позицію щодо останніх погроз путіна.
Жозеп БоррельФото – Європейська правда

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель скликав позачергову неформальну зустріч міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу. Під час неї мають узгодити позицію щодо заяв володимира путіна.

Про це повідомляє RTVE Noticias.

За його словами, він разом з колегами має узгодити «спільну лінію». Також він наголосив, що російському президенту не вдасться залякати ЄС.

Зеленський в ООН назвав 5 пунктів універсальної «формули миру»Володимир Зеленський під час виступу на Генасамблеї ООН назвав 5 пунктів універсальної формули миру.

Боррель наголосив, що відповідні заходи необхідно вжити до того, як Європа зіткнеться з більшими загрозами. Крім того, він назвав заяву путіна про часткову мобілізацію в рф та ядерний шантаж «ескалацією неспровокованої війни проти України».

«Схоже, що він говорить у паніці та відчаї. путін погіршує провальну стратегію. Але йому це не вдасться. Він зазнав невдачі і зазнає її знову», – підкреслив глава дипломатії ЄС.

Також він додав, що Євросоюз продовжуватиме підтримку України. Крім того, за його словами, проти росії введуть нові санкції у разі проведення окупантами «референдумів» на тимчасово окупованих українських територіях.

Нагадаємо, у росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів.

Прессекретар путіна Дмитро Пєсков заявив, що рішення про оголошення мобілізації було ухвалено через те, що росія під час вторгнення в Україну «зіштовхується з військовим потенціалом НАТО та низки інших недружніх країн».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: