СБУ затримала ексголову львівської ОПЗЖ та організації Медведчука

Читать на русском
Українські органи правопорядку затримали чергову учасницю проросійських рухів та політичних сил. Цього разу колишню керівницю партії ОПЗЖ.
Інна Іваночко

Служба безпеки України затримала колишню керівницю партії «ОПЗЖ» у Львівській області та львівської громадської організації «Український вибір – право народу», головою яких є народний депутат Віктор Медведчук. Її підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

За даними відкритих джерел, ці посади обіймала Інна Іваночко.

«За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито на держзраді колишню очільницю обласної організації забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» та громадської організації «Український вибір – право народу», головою яких є народний депутат (Віктор Медведчук – ред.), обвинувачений у вчиненні державної зради», – інформує орган.

За даними слідства, Іваночко керувала львівською спілкою проросійських громадських організацій. Діючи за вказівками спецслужб країни агресора, вона організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни чинної влади в країні. Підозрювана організовувала науково-практичні конференції, семінари та вуличні акції з вимогами надання особливого економічного, культурного статусу Галичині та її від'єднання в окрему автономію.

«На виконання замовлень країни агресора, за фінансову винагороду з травня 2015 року по серпень 2022 року вона здійснювала підривну діяльність проти України, використовуючи можливості громадських організацій, а також особистих контактів у ветеранських організаціях. Для прикриття власної підривної діяльності, а також поширення дезінформації в інтересах агресора, підозрювана використовувала журналістські посвідчення. А зв'язок з російськими кураторами підтримувала через соцмережі та електронну пошту, куди і надсилала звіти щодо проведеної підривної діяльності», – додали в Офісі генпрокурора.

Наразі жінці повідомлено про підозру у вчиненні державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Також їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Нагадаємо, депутат-зрадник Олексій Ковальов змушує аграріїв Херсонщини сплачувати «податки» за законами рф. Сьогодні СБУ затримала керівника Інституту підготовки юридичних кадрів для спецслужби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: