Заарештовано земельні ділянки дружини Медведчука – СБУ

Читать на русском
На Львівщині наклали арешт на три земельні ділянки, які опинилися у власності Оксани Марченко – дружини Віктора Медведчука.

На Львівщині наклали арешт на три земельні ділянки, які опинилися у власності Оксани Марченко – дружини нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Про це повідомляє пресслужба СБУ 29 серпня.

Сімейна справа: як Медведчук потрапив до переговорного «кейсу»Занадто м'який запобіжний захід свідчить про те, що справа Медведчука стане предметом торгів між Росією і Україною.

«За попередньою інформацією, у 2009 році райдержадміністрація прийняла незаконне рішення безоплатно передати земельну ділянку із державної власності приватному підприємству. При цьому не було зроблено жодних змін у «Книзі записів про державну реєстрацію державних актів на право власності». Згодом підприємці, з метою заволодіти активами «на законних підставах», внесли завідомо недостовірні відомості в офіційні документи, розбили земельний наділ на 3 окремі ділянки та оформили їх як власність компанії», - йдеться у повідомленні.

На захопленій землі, розташованій у туристичному регіоні, зловмисники розпочали будівництво об'єктів туристичної інфраструктури.

«У ході слідчо-оперативних дій встановлено, що кінцевим бенефіціаром вищезгаданої компанії є Оксана Марченко, внесена до санкційних списків РНБО. Наразі Сколівський районний суд задовільнив ініційований СБУ позов щодо арешту цих об’єктів нерухомого майна. Триває процедура передачі арештованих активів в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)», - повідомляють СБУ.

Нагадаємо, арешт Медведчука продовжено до 19 вересня цього року.

Раніше суд заарештував літак та вертоліт, які належать родині нардепа Медведчука. Наразі це майно передали у користування ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: