САП скерувала до суду справу експосадовців Офісу генпрокурора

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох колишніх посадовців Офісу генпрокурора.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишніх заступника начальника відділу одного з підрозділів Офісу генерального прокурора, його начальника, а також посередника в кримінальних правопорушеннях.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«22 вересня 2022 року прокурором САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника відділу одного з підрозділів Офісу генерального прокурора за пособництва його начальника та посередника, викритих на підбурюванні до надання неправомірної вигоди начебто керівництву Офісу uенерального прокурора», – інформує відомство.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на шахрайстві та підбурюванні до надання хабаря прокурора Офісу генерального прокурора та його посередника. За інформацією «Слово і діло», йдеться про заступника начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності та звільнення прокурорів з посад департаменту кадрової роботи та державної служби Офісу генерального прокурора Захара Антипова. Суд узяв його під варту з альтернативою застави.

Також НАБУ і САП повідомили про підозру й начальнику відділу ОГП Олегу Гальченко-Авілову. За версією слідства, вони підбурили громадянина до надання неправомірної вигоди начебто керівництву Офісу генпрокурора за ухвалення рішення про повернення 4 дороговартісних автомобілів (Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover), вилучених в ході обшуків, і подальше закриття кримінального провадження. Кошти мали бути передані працівникам прокуратури із залученням посередника, проте вони залишили їх у себе.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: