НАБУ і САП викрили прокурора Офісу генпрокурора на шахрайстві

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку викрили на незаконних діях заступника одного з відділів Офісу генпрокурора та його посередника.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на шахрайстві та підбурюванні до надання хабаря прокурора Офісу генерального прокурора та його посередника.

Про це повідомляють прес-служби НАБУ і САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про заступника начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності та звільнення прокурорів з посад департаменту кадрової роботи та державної служби Офісу генерального прокурора Захара Антипова.

«13 січня детективи Національного бюро за процесуального керівництва прокурорів САП та за сприяння Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора викрили заступника начальника одного з відділів ОГП на підбурюванні до надання неправомірної вигоди та шахрайстві», – інформує НАБУ.

Також у бюро додали, що разом із цим прокурором ОГП було викрито фізичну особу-посередника. Дії обох підозрюваних кваліфікували за ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Як стверджує антикорупційна прокуратура, прокурор ОГП та його посередник одержали 150 тисяч доларів неправомірної вигоди нібито для їх передачі керівництву Офісу генпрокурора. Вказані кошти мали бути передані за ухвалення рішення про повернення чотирьох автомобілів Mercedes-Benz S400 CDI, Porsche Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover, вилучених в ході обшуків, і подальше закриття кримінального провадження.

«Під час проведення обшуків за місцем роботи підозрюваних, в межах розслідування зазначених фактів, детективи НАБУ вилучили великі обсяги готівки. Статус цих коштів перевіряють. НАБУ та САП здійснюють необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення інших ймовірних учасників злочину», – додали в НАБУ.

Нагадаємо, НАБУ і САП проводили обшуки у першого віце-прем'єр-міністра - міністра економіки Олексія Любченка та виконувача обов'язків голови Державно податкової служби Євгена Олейнікова у справі так званих податкових «скруток». У НАБУ пізніше назвали підстави для проведення цих слідчих дій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: