Апеляція ВАКС залишила під вартою підозрюваного експосадовця Офісу генпрокурора

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула і залишила без задоволення скаргу адвоката підозрюваного на рішення про арешт клієнта.
Офіс генпрокурора

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього заступника начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності Офісу генерального прокурора Захара Антипова, якого НАБУ і САП підозрюють у підбуренні до дачі хабаря і шахрайстві.

Таке рішення 5 серпня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу – залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 7 липня 2022 року про продовження строку тримання під вартою підозрюваного (Захара Антипова – ред) у кримінальному провадженні №5202100000000281 від 26 травня 2021 року – залишити без змін», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили на шахрайстві та підбурюванні до надання хабаря прокурора Офісу генерального прокурора та його посередника. За інформацією «Слово і діло», йдеться про заступника начальника відділу підготовки матеріалів щодо дисциплінарної відповідальності та звільнення прокурорів з посад департаменту кадрової роботи та державної служби Офісу генерального прокурора Захара Антипова. Суд узяв його під варту з альтернативою застави.

Також НАБУ і САП повідомили про підозру й начальнику відділу ОГП Олегу Гальченко-Авілову. За версією слідства, вони підбурили громадянина до надання неправомірної вигоди начебто керівництву Офісу генпрокурора за ухвалення рішення про повернення 4 дороговартісних автомобілів (Mercedes-Benz S400 CDI, Porshe Macan GTS, Bentley Continental GT, Land Rover Range Rover), вилучених в ході обшуків, і подальше закриття кримінального провадження. Кошти мали бути передані працівникам прокуратури із залученням посередника, проте вони залишили їх у себе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: